Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Plans for Neon Submitted

Plans have been submitted for a new 45,000 sq ft Grade A office development in Basingstoke on a 65 acre urban business park that has been undergoing a £500m regeneration programme.

The five storey new office development, named Neon, which is marketed for pre-let, includes a double height atrium and ground floor business lounge. It has been designed to deliver high quality, energy efficient and flexible office space to meet BREEAM Excellent and EPC A standards.

The Neon building will replace an outdated two storey office building, which was purchased by the council last year with funding from the Enterprise M3 Local Enterprise Partnership. With pedestrian connections to the station the new building will be equipped with showers, changing and drying facilities to encourage sustainable travel. An adjacent three storey car park will have electric charging points and 57 cycle spaces. Located within the Basing View Enterprise Zone, businesses that move there can also benefit from business rates relief of up to £275,000, over five years.

Cllr John Izett, Cabinet Member for Regeneration and Property at Basingstoke and Deane Borough Council said: "This announcement marks another boost to Basing View’s resurgence as an office market. It also demonstrates once again the power of the partnership between the council and the LEP in bringing forward new office supply so we can maintain the important pipeline in Basingstoke for growing companies already in the borough and those looking to set up here...As a council that is committed to tackling climate change, I would highlight the objective for Neon of achieving a high green efficiency and sustainability standard.”

BDP is architect, civil and structural engineer, building services engineer, principal designer, landscape architect, lighting designer and acoustician for the project.

/globalassets/neon_th.jpg

This will be a landmark building for this strategically important employment area; it will help inject new energy into this growing commercial district and will significantly improve the Basing View streetscape. There is strong emphasis on public realm to provide the staff with space to relax outside, which is aligned with the aspiration set within the masterplan for Basing View. It also represents a vote of confidence in the area, which should encourage further investment locally.

Akshay Khera, architect director