Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Brown Hart Gardens

Facts

Location Client Cost Completion
Mayfair, London, UK Grosvenor £3.2m 2013

Project details

An exciting new public space for local people and visitors.

Brown Hart Gardens is an elevated public square over a listed substation immediately adjacent to Oxford Street.

A new accessible stair and glazed platform lift draws shoppers and tourists toward the new destination, and offers a relaxing contemplative environment away from the nearby crowds.

People and plants are key to the rejuvenation of the space, reconfigurable bespoke planters and furniture allow for a wide variety of uses, and the cafe integrates seamlessly with the landscape environment allowing use all year round.

Brief

  • rejuvenate a public space over a Grade II listed substation
  • create and manage a beautiful and flexible space to benefit the people who live in, work in, or visit the area

Results

  • a quiet, contemplative space for local residents, businesses and visitors in the heart of London
  • we overcame many technical and structural complications to produce a simple and effective scheme

Integrated services

masterplanning, architecture, landscape architecture, lighting design