Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Edinburgh Napier University, Business School

Facts

Location Client Cost Completion
Craiglockhart Campus, Edinburgh Napier University £25m 2004

Project details

Refurbishment and extension of existing building to change focus and create multi-use campus.

Our business school commission followed on from our masterplan to consolidate the university’s widely scattered facilities, Our solution was to create an atrium space between a listed existing building - which we refurbished and extended - and a new linear teaching block. 

The spaces in and around the atrium act as the learning resource centre for the business school.

Within the atrium space we created two lecture theatres of 400 seats and 200 seats. The latter is in the form of a titanium egg signalling the new entrance.

Brief

  • to provide a new business school exciting architecturally, yet sympathetic to surrounding buildings
  • a new landmark building to help attract and retain students

Results

  • a mix of accommodation addressing current teaching trends, future flexibility and highlighting student activity
  • a theatre whose elliptical form and glimmering titanium skin help express its special purpose and provide a signature for the school

Integrated services

architecture, masterplanning, environmental engineering, structural engineering