#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}



Read more about #{Title}

Elm Grove Library


Location Client Cost Size Completion
Roehampton University of Roehampton £25m 8000sqm 2017

Project details

At the centre of the Digby Stuart campus masterplan redevelopment, Elm Grove Library provides a modern, adaptable learning environment for students, staff and the local community. It offers spaces for individual and group working and has a garden room facing onto the parkland at the north end of the building with cafe facilities and a terrace at roof level to enjoy views across London.

Working with Feilden Clegg Bradley Studios, we have delivered a passive, sustainable low energy building that enables comfortable conditions throughout the year.


  • develop building services systems that are simple to operate and maintain


  • a building with demand controlled displacement ventilation and cooling coils embedded in the concrete soffit for low energy cooling
  • a library with maximum ceiling heights, increased daylight penetration and clear untouched smooth ceilings

Integrated services

civil and structural engineering, building services engineering, acoustics, sustainability, lighting