Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Garrick Club

Facts

Location Client Completion
London The Garrick Club 2014

Project details

The biggest challenge for the design team was to achieve the requirements of the brief within the building’s historic constraints.

Essential to the project was the process of unlocking the potential of existing spaces, for the new and enhanced facilities. Creative design solutions were sought at every opportunity to optimise the experience for members and users of the reordered facilities.

The relevelling of floors to the rear and the reordering of spaces, both within the club and an adjoining property, has helped accommodate new function rooms, bedrooms and offices.

Work included improvements to access and circulation encompassing the provision of disabled access to all floors, improvements to the existing library, billiard room and function rooms together with the creation of new private dining, bedroom and support facilities.

Brief

  • undertake a comprehensive review of the club to identify masterplan opportunities to expand and enhance the club’s accommodation and facilities

Results

  • interventions were undertaken with a surgical level of precision within the 150 year old building and the club remained operational with all facilities open to members throughout the renovation

Integrated services

architecture, structural engineering, environmental engineering, lighting, acoustic consultant