Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Tanfield House

Facts

Location Client Cost Completion
Silvermills, Edinburgh Bellhouse Joseph Property Services £23M 2000

Project details

The redevelopment of a former administrative HQ building on one of the largest brownfield sites in Edinburgh.

Self-contained office suites are arranged around a central atrium open to all floors. Our design for the second floor is a recessed pavilion which sits in a landscaped roof garden.

The exterior is retained whilst the interior is dramatically reworked.

Brief

  • to provide over 17,000 sq m of office suites over three floors with basement car parking
  • to achieve a BREEAM offices rating of Very Good

Results

  • 40% reduced energy demand
  • bright and contemporary workspace
  • extended lifecyle of a landmark building

Integrated services

architecture, landscape architecture, sustainability, interior design