Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Royal Ascot

Facts

Location Client Completion
Ascot, Berkshire, UK Ascot Racecourse 2014

Project details

We have been working with Ascot Racecourse since 2010 developing concept ideas to help improve the experience for race goers and the long term sustainability of its business through the operation of its estates.

The scheme converts 14 hospitality boxes into a 220 seat, liner-like restaurant running 60 metres along the trackside. The space located at the east gable of the upper level of the vast grandstand provides an exceptional prospect for racing with views panning the whole course and particularly the straight mile course from starting stalls to winning post.  A redundant area of flat roof is reshaped into an outdoor terrace exploiting the views and sunny location.

Brief

  • future development plan to improve race goers' experience
  • complete a new trackside restaurant at Ascot Racecourse in Berkshire in time for the 2014 royal event



Results

  • RCA Showcase Award (food and beverage) 2014
  • a public hospitality facility to suit the modern and future racegoers offering the very best in fine dining

Integrated services

civil & structural engineering, architecture, building services engineering, landscape architecture