Zoeken
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Lees meer over #{Title}

Alder Hey Children’s Health Park

Project details

Het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp van het Alder Hey Children's Health Park was om zoveel mogelijk kamers - zowel voor de kinderen als voor het personeel, te kunnen laten genieten van een uitzicht op het park. Ook moest iederen toegang hebben tot een tuin of een terras.

Om dit te bereiken, hebben we een ontwerp gemaakt waarin drie vleugels van het ziekenhuis als vingers in het park steken, waardoor gebouw en landschap met elkaar vervlechten. Vanuit het park gezien lijkt het gebouw onderdeel te zijn van het park; de groene daken lopen vanaf het gras golvend omhoog.

Aan de straatkant heeft het gebouw vier verdiepingen en is een duidelijk herkenningspunt voor de omgeving. Hier bevindt zich een groot atrium dat het publieke hart is van het kinderziekenhuis.

De toepassing van de groene daken en de noord-zuid oriëntatie van de “vingers”van het gebouw dragen bij aan de duurzame strategie voor het ziekenhuis, dat een BREEAM excellent certificaat heeft behaald.

Het gebouw is ontworpen volgens international best practice, met de klinische functionaliteit van de 21ste eeuw in een zeer effciënte en flexibele structuur. Het gebouw is licht, heeft overal contact met de natuur, en is mede dankzij helder kleurgebruik zeer overzichtelijk.

Betrokken disciplines

Architectuur, Interieur, Landschap