Zoeken
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Lees meer over #{Title}

Maidenhill Primary School and Nursery

Feiten

Afgerond
2019

Project details

Maidenhill Primary School and nursery is een basisschool en peuterspeelzaal voor respectievelijk 400 en 120 kinderen in het hart van de nieuwe woonwijk Maidenhill in het Schotse Newton Mearns.

Verdeeld over twee verdiepingen, is de school georganiseerd rond een centraal atrium met verschillende interactieve zones. In het ontwerp voor de school is rekening gehouden met de gevoeligheid van kinderen voor zintuigelijke prikkels. We hebben een omgeving gecreëerd met herkenbare plekken voor concentratie, voor samenwerken in groepjes en voor ontmoeten en ontspannen, die door een slimme organisatie in elkaar overvloeien. Verkeersruimten krijgen zo verblijfskwaliteit, met als resultaat een gevarieerd onderwijslandschap met verschillende gradaties van openheid en beslotenheid. In kleine nissen kunnen kinderen in geborgenheid werken. Glazen wanden in de lokalen kunnen volledig opengezet worden naar het atrium, waardoor leerlingen ook daar en op de lesbalkons in groepjes kunnen werken. De grote trap is een tribune bij voorstellingen en bijeenkomsten voor de hele school. Ook de aangrenzende aula is bij uitstek een plek voor ontmoeten en ontspannen. Naast de tribunetrap bevindt zich een heuse klimmuur, de zogenaamde “Maidenhill”, die leerlingen tot beweging uitdaagt.

Aan de school grenst een ronde peuterspeelzaal met ramen van vloer tot plafond. Zo kunnen zowel de jonge als oudere kinderen naar buiten kijken. Midden in de ruimte is - als een soort boomhut - een verdieping gecreëerd. Hier kan rustig worden gewerkt of gezellig worden voorgelezen. De ruimte eronder biedt een geborgen plek om te spelen. Ook de peuters hebben een eigen kleine tribunetrap waarop gespeeld kan worden en waar voorstellingen gehouden kunnen worden.

De toepassing van de vele hoge raamstroken en het gebruik van veel wit maken het gebouw licht en transparant. Samen met het gebruik van veel natuurlijk hout en een paar subtiele kleuren geeft dit een huiselijk en vertrouwd gevoel.

Maidenhill School biedt zo een beschermde, vertrouwde omgeving waar kinderen samen kunnen leren, groeien en opgroeien.

 

Betrokken disciplines

Architectuur, Landschap, Interieur