Zoeken
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Lees meer over #{Title}

Mulberry Park Community Hub

Feiten

Locatie Afgerond Awards
Bath, UK 2018 RICS Award South West Region 2019

Project details

Ontworpen als centraal ontmoetingspunt voor de bewoners van Mulberry Park, vormt de Community Hub met zijn markante uitkragende volume een baken voor de gelijknamige woonwijk. De hub biedt een breed scala aan maatschappelijke en sociale dienstverlening op het voormalige defensieterrein “Fox Hill”.

Het gebouw combineert een basisschool, een kinderdagverblijf, een café, een fitnesscentrum, multifunctionele ruimten, bedrijfsruimten en een gezondheidscentrum in één dynamisch en flexibel gebouw. Een gemeenschappelijke ruimte in het hart van het gebouw verbindt de verschillende programma’s op functionele en sociale wijze met elkaar. Het resultaat is een levendige plek die voorziet in de behoeften van jong en oud.

Het slim combineren van de voorzieningen voor de verschillende doelgroepen, leidt tot een levendige plek die voorziet in de uiteenlopende behoeften van jong en oud. De structuur van het gebouw is flexibel en biedt daarmee de mogelijkheid voor een gevarieerd programma en kan eenvoudig anticiperen op toekomstige veranderingen. Met het zandkleurige metselwerk sluit het gebouw aan op de kleurtinten die het straatbeeld van de UNESCO werelderfgoedstad Bath zo karakteristiek maken.

Zowel het programma als het ontwerp is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap ontworpen. Daarbij werd het overstekende volume van het gebouw al snel door de bewoners “Het Baken” genoemd. Het volume en de afbeeldingen die als perforaties in de goudkleurige gevel zijn uitgespaard, zijn gebaseerd op de Mulberry-havens die in de Tweede Wereldoorlog tijdens de invasie in Normandië werden gebruikt. De drijvende en afzinkbare havenelementen werden op Fox Hill ontworpen en gebouwd. Het Baken kraagt uit over het entreeplein en verbindt zo het gebouw en de openbare ruimte. Samen met de transparante plint zorgt dit voor een plezierige en sociaal veilige ontmoetingsplek voor de bewoners van de groeiende wijk. 

Mulberry Park Community Hub is genomineerd voor de RIBA Regional Awards

Betrokken disciplines

architectuur, landschap, interieur