Zoeken
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Lees meer over #{Title}

Francis Holland School

Feiten

Locatie Opdrachtgever
Londen Francis Holland School

Project details

De Francis Holland School bevindt zich in de historische wijk Belgravia in Londen. In 150 jaar is de school uitgegroeid tot een complexe verzameling van gebouwen met een labyrith van klaslokalen en een netwerk van gangen en trappen. BDP maakte het ontwerp voor de renovatie en uitbreiding en transformeerde een bestaand gebouw tot een multifuctionele onderwijshub en creëerde op het krappe binnenterrein een bibliotheek met weelderige daktuin.

Het Centre for Creative Learning (CCL) is gedeeltelijk ondergronds gebouwd en is ingepast tussen de tunnelbuizen van de circle line en de terrasvormige woonbebouwing van Belgravia’s beschermde stadsgezicht. Het gebouw is open en transparant van opzet en maakt een grote variatie van activiteiten mogelijk. Ronde vormen, hoogteverschillen en daklichten vormen zones in de bibliotheek voor verschillende leeftijdscategorieën en maken de ruimte geschikt voor onderwijs, lezingen en boekbesprekingen. De golvende daktuin met wilde bloemen, een waterpartij, een kronkelend pad en een bijenhotel, is een oase voor mens en dier in de binnenstedelijke omgeving en biedt het een groen uitzicht voor omliggende woningen.

Het verplaatsen van de bibliotheek naar het nieuwe gebouw maakte het mogelijk om één van de bestaande gebouwen uit te breiden en te transformeren tot multifunctionele onderwijshub. Dit Centre for Creative Enterprise (CCE) biedt een dynamische leeromgeving voor de bovenbouw, met klaslokalen, ruimten voor zelfstudie en plekken om in groepsverband te werken.

Francis Holland School is genomineerd voor de RIBA Regional Awards.

Betrokken disciplines

Architectuur, constructie, W+E installaties, akoestiek