Zoeken
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{CategoryPrefix}#{Category}

#{Title}

#{Author}

#{Copy}

Lees meer over #{Title}

India, Greater Noida, Tech One

Locatie Afgerond
Greater Noida, India Ontwerp 2011-2012, Realisatie 2012-2016

Het gebied van Tech One ligt in Greater Noida, ongeveer 50 km van New Delhi in India. Het gebied wordt ontwikkeld tot een multifunctioneel gebied van meer dan 112.000m2 vloeroppervlak, waarbij de nadruk komt op commerciële voorzieningen. Naast een commercieel complex komen er ook IT gerelateerde kantoren, appartementen, een bioscoopcomplex en overige voorzieningen.
Het driehoekige terrein ligt ten westen van de Taj (Yamuna) snelweg, tegenover de Gautum Boeddha Universiteit. Ten noorden van het plangebied is het landschap onbebouwd. Aan deze zijde, op ongeveer 2 km afstand, komen de Yamuna en de Hindon rivier samen. Dit is te zien vanaf de bovenste verdiepingen van de nieuwe bebouwing en zorgt voor een uniek uitzicht.
De bebouwing concentreert zich rondom een commercieel complex met verschillende toegangspunten en verschillende interessante plekken langs de routes. Een beeldbepalend plein, het visitekaartje van het commerciële complex, ligt in het centrum. Routes van het wooncomplex, de IT-complex, het bioscoopcomplex en de Gautum Boeddha Universiteit komen samen op dit plein en is hiermee het hart van het plan. Een iconisch gebouw, hoger dan de andere torens, komt direct aan dit plein te liggen en zorgt voor een visueel oriëntatiepunt vanuit de snelweg.
Het dak van het commerciële complex is groen ingericht, waarbij er een exclusieve daktuin is gecreëerd die ruimte biedt voor diverse seizoensgebonden activiteiten. De daktuin is opgebouwd uit een reeks van groene terrassen die geleidelijk oplopen van het straatniveau tot aan de daken van het commerciële centrum. Op het hoogste terras wordt een daktuin aangelegd met een wandelroute die de verschillende kiosken op het dak en de bioscoop met elkaar verbindt.
De woningen zijn zo georiënteerd dat ze geen geluidsoverlast van de snelweg hebben én optimaal kunnen genieten van prachtige uitzichten naar de Yamuna en Hindon rivier. De IT kantoren staan in het zuiden van het plangebied en zijn hiermee duidelijk zichtbaar vanaf de snelweg.

BDP disciplines

Stedenbouwkundig ontwerp