Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

University of Cambridge, Faculty of Education

Facts

Location Client Cost Completion Awards
Cambridge University of Cambridge £9.6m 2005 1

Project details

A convivial environment for the exchange of ideas.

The design concept creates a natural wrap of lawn and tree groupings to form a relaxed relationship of faculties, adjacent Georgian Villa and rekindled garden.

An interior social daylit street winds east to west through the garden from the entrance lawn. A library is placed alongside the lawn at the edge of the trees to receive glare free north light, while along the south side flexible teaching, seminar rooms and office space form a structured back-drop to the high side of neighbouring Homerton College.

Brief

  • house, in one building ,a faculty previously dispersed across a number
  • design a building which quickly assimilates large cohorts of students – made up of  teachers and researchers -  for short courses and makes them feel at home

Results

  • provided a diversity of spaces reflecting a diversity of working style
  • won award for Cambridge's  most sustainable building

Integrated services

architecture, landscape architecture, acoustics