Search
#{_Lt}#{ImageTag} class="listItem-img listItem-img_autocomplete" src="#{ImageSrc}" alt="#{ImageAlt}" width="#{ImageWidth}" height="#{ImageHeight}" /#{_Gt}
#{Category}

#{Title}

#{Copy}

Read more about #{Title}

Copperas Hill

Facts

Location Client Cost Size Completion
Liverpool Liverpool John Moores University £100m 36,000 sqm 2018

Project details

A unique opportunity to transform a redundant city centre building, regenerate a city quarter and create a vibrant, student-focused heart for LJMU.

The five storey former postal sorting office will be expanded to include two mezzanine floors and use of the roof for sports and recreation. It will house the University’s library, restaurants and retail space, and student zones will be created around the building to accommodate different working methods.

The development will lead to the formation of LJMU’s Connected University Campus Village, with the new building becoming its central focal point and encouraging increased interaction and collaboration between different faculties.

the impact of the new development at Copperas Hill cannot be over-estimated.

Professor Nigel Weatherill, Vice President LJMU

Project director Sue Emms talking about Copperas Hill development.

Brief

  • create a vibrant, student-centred, convivial university hub building]
  • transform a redundant city centre building

Results

  • a central focus for LJMU’s Connected University Campus Village
  • regeneration of an entire city quarter

Integrated services

masterplanner, architecture, landscape architecture, interior design